En Güzel Oscar Elbiseleri

Lizard Queen'in 'Unutamadığımız Elbiseler' postundan aldığım ilhamla ben de en beğendiğim Oscar elbiselerini sizle paylaşmaya karar verdim. Tabiki de internette bu başlıkla hazırlanmış birçok liste var, ama bunlar benim süzgeçten geçirdiklerim.


Öncelikle efsane iki isime yer verelim. Audrey Hepburn Hubert de Givenchy'nin zarif ve parizyen elbisesiyle, Grace Kelly ise Edith Head tasarımı drapeli ve kuyruklu elbisesiyle 1954 ve 1955'de kırmızı halının yıldızları oldu.


Charlize Theron'un elbisesi Dior Couture, Julia Roberts'ınki de 1992 koleksiyonundan vintage bir Valentino.


2001'de Bridget Jones rolüyle Oscar'a aday olan Renee Zelweger 1959 yapımı bir Jean Desses ile törene katıldı. Kate Winslet da 2002'de ateş kırmızısı Ben de Lisi'si ile Hollywood'a geri dönüşünün sinyallerini verdi.


2004'te Naomi Watts parıltılı Versace tasarımıyla çok beğeni topladı. 2005'te de Kirsten Dunst, benim de kesinlikle favorilerimden olan, siyah dantel bir Chanel ile kırmızı halıda yürüdü. 


İki muhteşem elbise daha. Brokeback Mountain filmiyle Oscar'a aday olan eşi Heath Ledger'a eşlik eden Michelle Williams, gecede güzelliğiyle kocasından birazcık rol çaldı. Elbisesi Vera Wang. Gwyneth Paltrow ise pudra rengi, art deco esintili, kıvrımlarını çok hoş gösteren bir Zac Posen tasarımıyla seremoniye katıldı.


2007 Oscar töreninde bu iki kadının görünümleriyle büyülendik. Kırmızının en çok yakıştığı isimlerden Nicole Kidman Balenciaga elbisesiyle bütün moda eleştirmenlerinden tam puan aldı. Öyleki bu onun bence en iyi Oscar görünümüydü. Bir türlü ısınamadığım Cate Blanchett da onun gölgesinde kalmadı tabi. Muhteşem bir Armani Prive ile kırmızı halıda süzüldü.


2008'de Marion Cotillard önce kırmızı halıda güzelliği ve balık pulundan esinlenerek tasarlanmış Jean Paul Gaultier elbisesiyle ilgiyi üzerine çekti. Törende de La Vie En Rose filmindeki Edith Piaf rolüyle ödül kazanınca unutulmazlar arasına girdi. Yine aynı yıl Amy Adams 60lar kokan zümrüt yeşili,straples bir Proenza Schouler ve en az elbise kadar ilgi çeken vintage çantasıyla büyük beğeni topladı.


Diane Kruger'in bu inanılmaz güzellikteki Chanel'i "Neden ben değilim onun içindeki!" diye insanı ağlatacak cinstendi. Anne Hathaway'ın Armani Prive'ı da hiç geri kalmadı, hepimizin gözlerini doldurdu.


Bu iki güzel şampanya rengi elbiseyle sona yaklaşıyoruz. Her ne kadar Miley Cyrus'u böyle isimlerin yanında görmeyi kendime yedirememişsem de son zamanlarda muhteşem parçalar tasarlayan Jenny Packham'ın hatrına listeye ekledim. Cameron Diaz'ın elbisesi ise Oscar De La Renta.


1991 Oscar Ödül Töreni'nden hafızalara kazınan bir görüntüyle bu posta son veriyorum. Michael Jackson ve Madonna birlikte girdikleri salonda bütün gözlerin kendilerine çevrilmesini sağladılar. Madonna Bob Mackie tasarımı beyaz payetli tuvaletini üstüne attığı beyaz kürk etölüyle tamamlarken, Michael Jackson yine kendi tarzında ihtişamlı parçalar içindeydi.


Kaynaklar: www.vogue.co.uk
                  www.skyliving.sky.com
                  www.durubutik.com

Hiç yorum yok: